frederikkebrostrup_01.jpg

APRIL: BLOKLAND SPISER SAMMEN
Onsdag d. 25/4 mødtes 110 børn, unge, voksne og ældre fra Blokland til en ny Blokland-tradition: Blokland Spiser Sammen. Selvom dagen startede regnfuld og grå, var det ingen hindring med det store fælleshus, som lagde rum til Bloklands første gang som del af Danmark Spiser Sammen. 

Snakken stod ikke stille længe, selvom det for nogle var første gang, de var med til en fællesspisning i Blokland. Aftenen bød på mad, bordpyntekonkurrence og masser af præmier fx til de bedst repræsenterede opgange og det flottest pyntede bord.  

MARTS: RENOVERING ER IKKE AFLYST
- VIGTIG MEDDELELSE I POSTKASSERNE EFTER  ARTIKEL I ALBERTSLUND POSTEN

I Albertslund Posten kunne I d. 12. marts læse at renoveringen i Blokland ville blive aflyst som en konsekvens af regeringens ghettoplan, som foreslår, at midler i Landsbyggefonden skal flyttes til indsatser i udsatte boligområder. Det var en fejl. Renoveringen i Blokland er ikke aflyst. Artiklen er nu rettet - I kan læse den rettede tekst her.
BO-VEST har derfor sendt et brev ud til jer alle, hvor de bl.a. skriver: "der kan blive tale om, at godt og vel halvdelen af renoveringen i Blokland udskydes, og det vil være ærgerligt nok i sig selv, men der er ikke noget, der i skrivende stund er aflyst." 

Collage - caféarrangement.001.jpeg

JANUAR:  HYGGELIGT BEBOERMØDE OM BYGGEPROCESSEN                                                               Ca. 40 beboere mødte op til en stemningsfuld café om byggeprocessen. Der blev svaret på spørgsmål om genhusning, lagt planer for indslag i Fælleshuset, og der blev taget hul på en ny Blokland-tradition til den mørke tid - Lysfest - Laura fra Blokart stod for at male lanterner sammen med beboerne. “Alle min børn er vokset op her i Blokland, og jeg vil så gerne blive. Det gav ro på at få svar på mine spørgsmål om genhusning i dag,” sagde en beboer om arrangementet. Klik her for at få svar på de vigtigste nyheder om genhusning, og her for at blive opdateret på byggeprocessen. 

 

Invitation til caféarrangement.001.jpeg

JANUAR:  BLIV KLAR TIL BYGGEPROCESSEN - CAFE I FÆLLESHUSET MED FÆLLESSPISNING                           Afdelingsbestyrelsen inviterer til en sjov og hyggelig aften onsdag den 17. januar kl. 16.30-18.30 i Fælleshuset, hvor vi spiser sammen. Få svar på dine spørgsmål om genhusning. Fortæl DIN historie om Blokland og del dine håb for fremtiden. Sæt lys på Fælleshuset i en mørk tid. Tag sjove billeder i selfiemaskinen! Vær med til at beslutte, hvad der skal ske i Fælleshuset i 2018. - og tag endelig børnene med! Meld jer til på mail til qasir@blokland.dk. 

 

IMG_8432.jpg

 

 

Vil du på venteliste til de nyt boligtyper i Blokland?

NOVEMBER:  VIL DU PÅ VENTELISTE TIL DE NYE BOLIGTYPER I BLOKLAND?                                                Det er endnu ikke muligt at skrive sig op til bestemte boliger, men vil du have fat i en af de nye boliger, når de står færdige, er det vigtigt, at du allerede nu sørger for at betale til ventelisten, så du har en plads i køen. Hvis du ikke allerede betaler et årligt gebyr til ventelisten, skal du oprette dig på BO-VESTs boligbase eller henvende dig til BO-VEST. Alle vil få besked, når man kan skrive sig op til de nye boligtyper. OBS: man skal ikke skrive sig op til sin nuværende lejlighed.

 

NOVEMBER:  PLANEN FOR RENOVERINGEN ER GODKENDT AF KOMMUNALBESTYRELSEN                                       Albertslund Kommunalbestyrelse vedtog den 14. november planen for renoveringen af Blokland. Den skal nu godkendes af Landsbyggefonden. Herefter skal der i begyndelsen af 2018 findes rådgivere, som kan stå for byggeriet. Det sker i en udbudsproces.

 

OKTOBER:  BEBOERMØDE OG AFSTEMNING OM HELHEDSPLANEN                                                                     Søndag den 1. oktober var der beboermøde i Blokland, hvor der skulle stemmes om Helhedsplanen for Blokland, som er den samlede plan for renoveringen og fornyelsen af Blokland. Det var stor opbakning til Helhedsplanen. 105 husstande mødte op til beboermødet, og 194 stemmer blev afgivet. 182 stemte ja til Helhedsplanen, og 11 stemte nej. Én stemte blankt. Helhedsplanen skal nu godkendes af kommunalbestyrelsen og Landsbyggefonden. Se mere under 'Fakta om renoveringen'.

 

JUNI: "MIT BLOKLAND"
Torsdag den 15.6 blev der i forbindelse med Kulturfesten afholdt aktiviteten MIT BLOKLAND. Her kunne børn fra Blokland tage fotos af deres yndlingssteder med et Polaroid kamera. Emma, Freya og Kaya var rigtig gode til at sætte ord på, hvilke yndlingssteder de har i Blokland. Se filmen MIT BLOKLAND og få blandt andet svar på, hvorfor volden er ét af børnene yndlingssteder. Se filmen under MIT BLOKLAND.

 

MAJ: SPØRGSMÅL OG SVAR OMKRING GENHUSNING
Mandag den 15.5 var Giv Andersen fra Boliggruppe i BO-VEST i Blokland. Giv blev interviewet om, hvad det betyder at blive genhuset. Interviewet er blevet til en film, hvor Giv svarer på de mest hyppige spørgsmål omkring genhusning. I kan se filmen under GENHUSNING.

 

MAJ: ORIENTERINGSMØDE
Tirsdag den 9.5 og onsdag den 10.5 vil der blive afholdt orienteringsmøde omkring permanent genhusning. Mødet er kun for beboerne i de 32 boliger, der bliver fjernet fra Blokland i forbindelse med renoveringen. Til mødet kan I som beboere få svar på, hvilke muligheder I har for at blive genhuset. Orienteringsmødet er kun for de 32 boligenheder. Hvis du er en af de beboere, der bor i de 32 boliger vil du blive inviteret personligt eller pr. brev. 

 

APRIL: FÆLLESSPISNING OG DIALOGMØDE MED THOMAS HELSTED
Onsdag den 26.4 er der fællesspisning i Blokland. Til denne fællesspisning vil i som beboere have mulighed for at tale med projektleder i BO-VEST om renoveringen af Blokland. Thomas (projektleder i BO-VEST) vil sidde i Fælleshuset mellem kl. 19.00 og 20.30. 

Omkring 40 beboere mødte frem til dialogmødet. Se nogle af de spørgsmål og svarerne herpå under Fakta om renoveringen.

 

MARTS: BEBOERMØDE OG STATUS PÅ BYGGESAG
Den 16.3 blev der afholdt beboermøde i Fælleshuset. Beboerne blev blandt andet orienteret om, hvordan det går med byggesagen. HER kan du se oplægget. Se videooptagelse fra møde herunder.

Vi har optaget punkt 5 fra Beboermødet den 16.3 til dig. Punkt 5 handlede om renoveringen af Blokland.

Thomas Helsted (fra BO-VEST) og Per Zwinge (fra Rambøll) fortæller: